Doktorant Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring, Bernini Psikoloji’nin kurucusudur.
Marmara Üniversitesi’nde DOKTORA yapmaktadır.
Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nü başarıyla tamamlamıştır. Yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nde tezli olarak yapmıştır. Marmara, Çukurova, Pamukkale, Bahçeşehir Üniversiteleri gibi 6 farklı üniversitede okumuş olup ve "Onur Öğrencisi" olarak mezun olmuştur.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR ve Psikodinamik Psikoterapi yaklaşımları üzerine uzmanlaşmış olup; bu konularda yurt içi ve yurt dışı eğitimler vermektedir. Bu alanlarda yıllardır çok yoğun şekilde danışan görmektedir.
2013 yılında 2 yıl boyunca klinik süpervizyon eğitimi almış olup profesyonel şekilde çalışmalarına devam etmiştir.
Yüksek Lisans eğitiminde, temel derslerin yanında: Grupla Psikolojik Danışma, Çocuklarla Psikolojik Danışma, Mindfulness, Transaksiyonel Analiz ve daha birçok dersi almış olup; lisans eğitiminde, temel derslerin yanında: Özel Eğitim, Aile Danışması, Psikolojide Ölçme Araçları, Test Dışı Teknikler, Psikopatoloji, Sosyal Psikoloji ve daha birçok dersi başarıyla tamamlayarak; Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu konularda resmi uygulayıcı olarak uygulamalar yapmaya hak kazanmıştır.
"Espor Oyuncularının Benlik Kurgusu, Mükemmeliyetçilik, Olumlu Gelecek Beklentisi ve Psikolojik Tepkilerinin İncelenmesi" başlıklı tezini yayınlamıştır.
“E-spor Oynayanların Psikolojik Tepkilerinin Yordayıcısı Olarak Benlik Kurgusu, Mükemmeliyetçilik ve Olumlu Gelecek Beklentisi” başlıklı makalesi uluslararası bir dergi olan Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi’nde yayınlanmıştır.
“Mükemmeliyetçilik Konusunda Türkiye’de 2017 - 2022 Yılları Arasında Yazılan Doktora Tezlerinin İncelenmesi” başlıklı makalesi uluslararası bir dergi olan Mutluluk ve İyi Oluş Dergisi’nde (The Journal of Happiness and Well-Being) yayınlanmıştır.
Kosova'da Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi’nde gerçekleştirilen X. Uluslararası Turkcess Kongresi’nde “Diz Ağrısı ile İnsan Psikolojisi İlişkisi Konusunda Yapılan Çalışmaların İncelenmesi” ve “4. Sınıflarda Yaratıcı Drama Yöntemi ile Zorbalıkla Baş Etme” makalelerini bildiri olarak sunmuştur.
23.Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’nde "Öğretmenlerin Benlik Saygıları, Bilişsel Esneklikleri ve Yaşam Doyumları Arasındaki İlişkinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi" makalesini bildiri olarak sunmuştur.
5.Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nde “Mükemmeliyetçilik Konusunda Türkiye'de 2017 - 2022 Yılları Arasında Yapılan Doktora Tezlerinin İncelenmesi” ve “Stres Konusunda Türkiye'de Psikoloji Ana Bilim Dalında 2022 Yılında Yapılan Doktora Tezlerinin İncelenmesi” makalelerini bildiri olarak sunmuştur.
6.Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nde “Ebeveyn Tutumları ile Psikolojik Sağlamlık İlişkisi Konusunda Türkiye’de Yapılmış Türkçe Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi” makalesini bildiri olarak sunmuştur.
19. Ulusal PDR Kongresi’nde “10 Adleryan Psikoterapi Tekniği” konusunu meslektaşlarına sunmuştur.
*"Fark'andalıkla Bayramda Karantina"* adlı kitapçığın yazarlarındandır.
"Beylikdüzü Sakinleri Gazetesi" gibi birçok gazetede ve "Uzamanlar Diyor Ki" gibi birçok platformda yazarlık yapmıştır.
Motivasyon, mindfulness, yaşam doyumu, ilişkiler, bilişsel esneklik, benlik saygısı, mükemmeliyetçilik, gelecek beklentisi, depresyon, stres, anksiyete, çift terapisi ve çalışan psikolojisi üzerine birçok makale yazmıştır.
Türk PDR derneğinden Oyun Terapistliği eğitimi almış olup, bu alanında dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitimler vermiş ve organizasyonlara katılmıştır.
Almanya, Hollanda ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde “10 Adleryan Psikoterapi Tekniği”, “Erik Homburger Erikson’un Psikososyal Gelişim Evreleri”, “Klinik İlk Görüşme Eğitimi”, “Sosyal Medyanın İnsan Psikolojisine Etkileri”, “İlk Görüşme Teknikleri Uygulayıcı Eğitimi”, “BDT’ye Genel Bakış ve BDT Tekniklerinin Kullanımı”, “Mükemmeliyetçilik Nedir?” , “Varoluşsal Psikoterapi” , "Aile İçi İletişim", "Kendini Tanıma", "Kendini Kabul", "Psikoloji'de Vaka Örnekleri" ve "Çocuklarla İletişim" gibi birçok eğitim vermiştir.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapmış ve birçok seminer vermiştir. Hastaneler, okullar, adliyeler ve kliniklerde danışmalar yapmış; projelere başkanlık etmiştir.
Psikoloji alanında eğitimler vermeye, makaleler yazmaya ve çalışmalar yapmaya devam etmekte; danışmalarını yüz yüze ve dünyanın her bölgesine hizmet verebilmek amacıyla online olarak gerçekleştirmektedir